Lägg till lösenordsskyddad webbmapp/folder

• av

How Can We Help?

Lägg till lösenordsskyddad webbmapp/folder

< Tillbaka

Lösenordsskyddade mappar gör att du kan skydda utvalda delar av din webbplats från obehöriga. Vanliga användningsområden är administration, privata filer, etc.

1. Kontrollera att mappen/foldern existerar. Om den ej finns, så skapa den via filhanteraren eller FTP
  2. Logga in till Kontrollpanelen
  3. Gå till Webmin Modules->Protected Web Directories
  4. Klicka på Add protection for a new directory
  5. Tryck på browse-knappen till höger om ”Directory path”
  6. Välj mapp och tryck ok
  7. I ”Authentication realm” ska du skriva den text som visas i inloggningsrutan, t.ex. privat area, inloggning krävs eller dylikt
  8. Tryck på Create
  9. Klicka på Add a new user
  10. Fyll i användarnamn och lösenord
  11. Tryck på Create

Den skyddade mappen fungerar direkt och du kan testa den genom att surfa till mappen med en webbläsare