Kontrollera utnyttjat/ledigt utrymme på kontot

• av

How Can We Help?

Kontrollera utnyttjat/ledigt utrymme på kontot

< Tillbaka

För att kontrollera hur mycket utrymme ni utnyttjar eller hur mycket som är ledigt på kontot så gör ni följande:

1. Logga in i kontrollpanelen.
  2. Gå till Virtual Server Details
  3. Klicka på Quotas and limits

Du ser då ungefär följande:
———————————
Total server quota    1024 MB
Server administrator’s quota    1024 MB
Home disk space used (including sub-servers)    74.28 MB (44.14 MB by server administrator, 30.14 MB by mail / FTP users)
Space used by databases    1.39 MB (1.39 MB in this server, 0 bytes in sub-servers)
Total disk space used    75.67 MB

”Total server quota” och ”Server administrator’s quota” – Visar båda storleken på kontot.
”Home disk space used” – Visar hur mycket utrymme som utnyttjas för filer och mail. Inom parentes står först hur mycket utrymme som utnyttjas av server administratorn vilket är huvudanvändaren för ert konto, dvs. användaren som har samma namn som domännamnet. Efter det visas hur mycket utrymme som utnyttjas av mailanvändare.
”Space used by databases” – Visar hur mycket utrymme era databaser utnyttjar.
”Total disk space used” – Visar ert totala utnyttjande av kontot. Se till att detta värde alltid, med god marginal, är lägre än ”Total server quota”. Då slipper ni utrymmesproblem.

Om ni närmar er maxgränsen så måste ni antingen radera webbsidor och mail eller beställa mer utrymme.