Skapa ”fånga alla”-alias

How Can We Help?

Skapa ”fånga alla”-alias

< Tillbaka

Ett ”fånga alla”-alias eller ”Catch all” används när du vill ta emot mail för alla adresser för din domän utan att ha en användare eller alias för dem och skicka dem vidare till ett riktigt konto. Detta påverkar inte de användare eller alias som läggs upp utan mail levereras som vanligt till dem.

Notera: Om du använder ett ”fånga alla”-alias så kommer troligtvis andelen spam öka eftersom du tar emot alla mail som skickas till din domän, så de som skickar spam behöver ej veta om adressen existerar eller ej.
Dock kan det vara bra att använda för att inga mail ska missas vid t.ex. felskrivningar eller liknande.

1. Logga in i Kontrollpanelen
  2. Gå till Edit Mail aliases
  3. Klicka på Add an alias to this domain
  4. Markera valet All mailboxes
  5. Välj Yes, forward to addresses
  6. Fyll i den eller de mailadresser som ska vara mottagare för de mail som fångas av den här adressen. En epostadress per rad.
  7. Klicka på Create