Ställ in Fetchmail för att hämta mail från externa mailkonton

• av

How Can We Help?

Ställ in Fetchmail för att hämta mail från externa mailkonton

Du är här:
< Tillbaka

Steg-för-steg-instruktioner för hur man ställer in Fetchmail för att hämta mail från annan mailserver.

Notera att enklast och absolut bäst är om mailkontot ni vill hämta mail från har en tjänst som ni kan använda som vidarebefordrar alla mail till ert mailkonto här. Det minskar också belastningen på servern vilket gör att allting går snabbare.

Om några problem uppstår med inställningarna av mailkontot eller schemaläggning av hämtning så tveka inte utan låt supporten hjälpa er.

1. Logga in i Usermin (webbmailen)
  2. Välj menyn Mail->Fetchmail Mail Retrieval
  3. Tryck Add a new server
  4. Om du inte är en avancerad användare råder vi dig till att endast fylla och ändra följande:
    Server name: [serveradressen till mailservern du ska hämta mail från]
    Remote user: [användarnamnet på mailkontot]
    Remote password: [lösenordet på mailkontot]
  5. Tryck Create
    Nu kommer du till förstasidan för Fetchmail.

För att starta Fetchmail så finns det två alternativ. Alternativ 1 är bäst, men tyvärr lite krångligare att ställa in.

Alternativ 1: Kör Fetchmail som ett schemalagt jobb (måste inte startas på nytt om servern startas om)

1. Tryck på knappen Scheduled Checking
  2. Ändra valet Schedule checking enabled till Yes
  3. Markera knappen Times and dates selected below…
  4. Ställ nu in hur ofta mailkontot ska kontrolleras.
    Ex.
    – För att kontrollera varje minut så ska ni markera alla ”All” knappar för Minutes, Hours, Days, Months och Weekdays. Detta alternativ rekommenderas ej för det belastar servrar och nät onödigt mycket. Välj hellre ett mer realistiskt alternativ beroende på hur ofta ni faktiskt kontrollerar era mail. Kanske räcker det med en kontroll varje timme.
    -För att kontrollera var 5:e minut så ska ni markera ”All” knapparna för  Hours, Days, Months och Weekdays. Under Minutes ska ”Selected…” vara markerat och håll sedan in Control-knappen och markera 0, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50 och 55.

Tryck sedan på Save

Alternativ 2: Kör Fetchmail som service/daemon (om servern startas om så avslutas Fetchmail och måste startas på nytt):

1. Till höger om knappen Start Fetchmail Daemon fyller ni i hur ofta Fetchmail ska kontrollera om nya mail har kommit. Välj gärna ett så högt intervall som möjligt eftersom det belastar servern onödigt mycket att kontrollera ofta. Normala värden är 60-600 sekunder, dvs. 1-10 minuter mellan varje kontroll.
  2. Tryck sedan på Start Fetchmail Daemon