Flytta/Peka om domännamn

• av

How Can We Help?

Flytta/Peka om domännamn

< Tillbaka

För att ert webbkonto ska fungera så måste domännamnet ”peka” mot våra servrar.

Det finns 2 alternativa sätt:
1. Använda våra namnservrar – enkelt, vi sköter alla ändringar (kostnadsfritt)
2. Använd egna namnservrar – krävs lite mer kunskaper, men är inte jätteavancerat. Fördelen är att ni kan ändra utan att blanda in oss.

1. Använda våra namnservrar
Ändra så att huvudnamnservrarna använder våra namnservrar.

Notera att innan ni flyttar domännamnet till oss måste vi ha lagt upp ert webbkonto. Se till att det är gjort innan ni fortsätter.

Om ni har registrerat domännamnet genom Loopia (det bör vara snarlikt hos andra registratorer) så pekar ni om domännamnet genom följande (det kan skilja sig lite åt eftersom de uppdaterar sin kundzon med jämna mellanrum):
1. Logga in i Loopia Kundzon
2. Klicka på ”Domän och webb->Byt namnservrar”
3. Välj domännamn som få nya namnservrar
4. Fyll i de nya namnservrarna (se lite längre ner för ip och namn)
5. Klicka på knappen Utför bytet
6. Observera att det kan ta flera timmar innan ändringen slår igenom, så ha tålamod.

Övriga domännamn hanteras på olika sätt beroende på toppdomän och registrator.
1. Kontakta i första hand er domännamnsregistrator för information om hur ompekning går till
2. Kontakta oss om ni får problem
Vi råder i regel alla till att flytta domänen till Loopia för enklare och billigare administration.

De nya namnservrarna och deras IP-adresser är följande:
DNS 1: ns1.namesystem.se
IP 1: 195.238.76.18
DNS 2: ns2.namesystem.se
IP 2: 195.238.77.18
DNS 3: ns3.namesystem.se
IP 3: 195.20.206.18
(Om du även ser DNS 4, 5… behöver du inte bry dig om det)

Om det var något problem så bör ni få ett felmeddelande. Inom 24 timmar bör namnservrarna ha uppdaterats och ni kan börja använda webbkontot hos oss. Om ni stöter på några problem så tveka inte utan be oss om hjälp.
Självklart hjälper vi till med registrering och flytt av domännamn åt er om ni så önskar.

2. Använd egna namnservrar
Exakt hur det går till varierar beroende på vilken tjänsteleverantör ni använder.

Följande records ska ni sätta upp (jag använder nettools.se som exempel).
MX-records:
@         MX    10 mail.nettools.se.

CNAME-records:
admin   CNAME   nettools.se.
email   CNAME   nettools.se.
www     CNAME   nettools.se.

A-records (IPV4):
@         A  46.21.103.22
mail    A  46.21.103.22

AAAA-records (IPV6):
@         AAAA  2a02:750:9::36e
mail    AAAA  2a02:750:9::36e