Ladda upp er första webbsida

• av

How Can We Help?

Ladda upp er första webbsida

< Tillbaka

För att ni snabbt ska komma igång, så kommer här en steg-för-steg-instruktion för hur ni skapar och laddar upp er första väldigt enkla webbsida.

1. Skapa först webbsidan på er dator.
      Skriv följande i en fil:
      <html>
      <head>
      <title>Webbsida</title>
      </head>
      <body>
      Exempel på en första webbsida
      </body>
      </html>
  1. Spara, namnge filen till index.htm och kom ihåg var du sparar den.

Här beskrivs hur man gör i FileZilla som är ett gratis FTP-program som ni hittar här: http://filezilla.sourceforge.net/
Om ni inte har ett FTP-program installerat, så råder vi er till att använda FileZilla.
Se här för installation och inställningar.

1. Öppna FTP-programmet och anslut till ert webbkonto.
      Nu är ni inloggad och ser ett antal mappar ute till vänster.
    1. Klicka på den som heter ”public_html”. Där ska alla webbsidor ligga. Mer information om mapparna hittar du här: Filstruktur på webbkontot
      Leta reda på filen index.htm som ni skapade ovan.
    1. Dra den till public_html mappen till höger.
      Nu är webbsidan uppladdad till ert konto och pulicerad på Internet.
    1. Öppna er webbläsare, exempelvis Chrome eller Firefox och gå till er webbsida på adressen www.ert_domännamn (exempel www.nettools.se).
  1. Nu bör ni se en enkel webbsida med texten ”Webbsida” i namnlisten till webbläsaren och texten ”Exempel på en första webbsida” på webbsidan.