Vidarebefordra info- och varningsmail för webbkontot

How Can We Help?

Vidarebefordra info- och varningsmail för webbkontot

< Tillbaka
Under vissa omständigheter så kan systemet skicka ut info- eller varningsmail. Bland annat skickas det ut mail då utrymmet på webbkontot börjar ta slut.

För ert webbkontot finns ett administrativt mailkonto som är domän@domän, t.ex. nettools.se@nettools.se
För att logga in på det mailkontot så använder ni endast domännamnet som användarnamn, t.ex. nettools.se

För att ni inte ska missa några viktiga mail till den mailadressen så är det enklast att ni vidarebefordrar dem till ert vanliga mailkonto. Det finns två sätt att få dem till ert mailkonto.

Metod 1 – Sätt en ny mailadress för webbkontot

1. Logga in i Webmin
  2. Gå till Virtual Server Details
  3. Kontrollera vilken epostadress som står vid Contact email.
  4. Om ni önskar ändra epostadressen så skicka ett mail till
  5. support@nettools.se
Metod 2 – Lägg upp vidarebefordring av varningsmail
  1. Logga in i Usermin med ert kontonamn som användarnamn, dvs. samma inloggning som i Webmin
  2. Gå till Mail->Filter and forward mail
  3. Klicka på Quick forwarding setup
  4. Ändra Email forwarding enabled? till Yes
  5. Fyll i mailadressen, ni önskar skicka mail till, i rutan nedanför.
  6. Save